Albode İnşaat Dekorasyon / 2020-06-01

Islak Zemin Fayans İşleri

Her evde mutlaka bulunan bir ıslak zemin malzemesi fayanslar, banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlerde, özellikle sıcak iklimli yazlık bölgelerde diğer yaşam alanlarında da sıklıkla kullanılıyorlar. Gelişen üretim ve uygulama teknolojiler ve dekorasyon kavramının her geçen gün biraz daha hayatımıza yerleşmesi ve estetik açıdan da çeşitlilik ihtiyacının artmasıyla bugün fayans modelleri artık bin bir çeşit!

Fayans Nasıl Seçilir?

Fayanslar kolay ve pratik bir şekilde temizlenebilen ürünlerdir. Bu nedenle evin temizliğine katkı sağlaması için özellikle banyo ve mutfaklarda fayans kullanımı tercih edilir. Banyo fayansları, evinizin en özel alanı olan banyolarınızın kimliğini ortaya çıkarır. Ne kadar estetik, ne kadar sağlıklı, ne kadar rahat? Farklı tüm bu gerekliliklerin yerine getirilmesinde banyo fayanslarınızın rolü büyük.
Banyo Fayanslarınız Ne Renk Olmalı?
Banyonuzun aldığı ışık, boyutu ve şekli seçeceğiniz fayans renklerini belirlemek için çok önemli. Özellikle küçük bir pencereden az ışık alan banyolarda, beyaz ve beyaza yakın açık renkli fayans modellerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede açık renkli fayanslardan yansıyacak ışık ile daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle küçük banyolarda daha sade ve açık renkli banyo fayans modelleri kullanımı, banyonuzun daha ferah görünmesi için fayda sağlayacaktır. Ayrıca banyonuzda kontrast yaratmak için lavabonun bulunduğu tezgahta koyu renk bir fayans kullanabilirsiniz.

Banyo Fayanslarınızın Boyutları Nasıl Olmalı?
Sırada fayanslarınızın boyutunu belirlemek var. Banyonuzda dinamizm yaratmak için yerde ve duvarda kullanılan fayansları birbirinden farklı boyutlarda seçmelisiniz. Örneğin duvarlarda daha küçük ve orta boyutlu fayanslar kullanırken, yerde büyük boyutlu fayans çeşitlerini kullanmak, banyonuz için dinamizm sağlayacaktır. Özellikle küçük banyolarda tercih edilen fayans modellerinin büyük boyutlarda olması banyonuzu çok daha geniş gösterecektir.

islak_zemin

Banyo Fayansları Hangi Model Olmalı?
Bu konu tamamen sizlerin kişisel zevkine göre değişir. Ancak bizim önerimiz, kabartma ve düz porselen fayansları tercihinize göre birlikte kullanmanız. Böylece banyo dekorasyonunuzda size ve tarzınıza özel bir dokunuş gerçekleştirebilirsiniz.

Dikdörtgen Fayanslar
Banyo yüzeyinizin ölçüsünü aldıktan sonra, sıra kullanacağınız fayansın şekline gelir. Eğer banyonuzu herhangi bir tarafa doğru uzun veya geniş göstermek istiyorsanız, dikdörtgen karoların uzun kenarını bu yönde yerleştirin.

Seramik Fayanslar Dayanıklı mıdır?
Seramik fayanslar banyolarınız için kullanabileceğiniz en dayanıklı ürünlerdir. Tabii sistre edilip, cilalanan sağlam bir dokuya sahip mermer kullanımıyla da banyolarınız için aradığınız dayanıklılığı sağlamanız mümkün.

Duş Fayanslarınızın Dokusu Nasıl Olmalı?
Banyolarda oluşan nem yüzünden, fayanslarınız kaygan hale gelir. İstenmeyen kazalara sebebiyet vermemek için kaymayı minimum düzeye indirecek dokulu fayansları tercih etmelisiniz. Özellikle zemin fayanslarınızın dokulu olması, sizi ve ailenizi olası kaza risklerine karşı koruyacaktır.

Bir Kutu Fazla Alın
İleride yaşanabilecek kırılma ve çatlamaları göz önünde bulundurmak gerekir. Bu durumda hem acil çözüm sağlamak hem de fayans takımınızın bozulmaması adına, banyo fayanslarınızı bir kutu fazla almanızı tavsiye ediyoruz. Ürünün devamlılığının olmadığı durumlarda bu önlem, fayans takımınızı tekrar aynı model ile tamamlayabilmenizi sağlayacaktır.

Parlak mı, Mat mı Olmalı?
Banyo seramik modelleri için çoğunlukla parlak modeller tercih edilmektedir. Tasarım zevkine göre ferah bir dekorasyon yaratma amacıyla seçilen parlak modeller aslında daha çabuk aşınan ve kaygan ürünlerdir. Mat modeller, daha dayanıklı ve çok daha az kaygan ürünlerdir. Bu sebeple duvarlarınızda parlak ürünler ile ferah bir dekorasyon oluştururken özellikle yer için mat banyo fayanslarını tercih edebilirsiniz.

Banyo Eşyaları ile Bütünlük
Banyo mobilyaları, klozet, küvet, duş kabini gibi banyo eşyalarınız ile seçtiğiniz fayansların uyumu dikkate alınmalıdır. Dekorasyonda bütünlük sağlamak için renk ve desen olarak bu eşyalar ile ile uyumlu fayanslar tercih edilmelidir. Banyo mobilyalarının ön plana çıkarılması için zıt renk kullanımı da uygun görülebilir.

Sade desenli ve tek renkli fayans modeli tercih ettiğiniz durumlarda, dekorasyonu tekdüzelikten kurtarmak, biraz hareket ve şıklık katmak için bordür ve dekorlardan faydalanabilirsiniz. Özellikle klozet ve bide arkalarında dekor fayansları uyumlu bir görünüm sağlayarak, banyo tasarımınıza şıklık katacaktır.