Albode İnşaat Dekorasyon / 2020-05-30

Asma Tavan Nedir?

Asma tavanlar, mekanların tavanlarının da dekorasyonun etkin bir parçası olarak kullanılmasını sağlayan, çeşitli malzemelerle uygulanan görsel ve işlevsel çalışmalardır.

Asma tavan, ses ve ısı yalıtımı sağlamak için taş yünü, metal gibi materyallerden yapılan aynı zamanda dekorasyon amaçlı kullanılan yapı malzemelerindendir.

Bu sistem çok yönlü, dayanıklı ve düşük maliyetlidir.

Birçok ticari ve kurumsal binalarda görülen asma tavan, artık çok çeşitli estetik seçeneklere sahip olan popüler bir tavan modelidir.

Konutlarda kötü ve ya şık durmayan görünümü engellemek amacıyla kullanılır. Örneğin boru, döşeme parçaları gibi görüntüleri saklar.

Asma tavan modellerinin birçok çeşidi olmakla beraber çoğu kamuya açık alanlarda, devlet dairelerinde, hastanelerde estetik açıdan sıkça kullanılmaktadır.

Dayanıklılık, hijyen ve estetik ön plandadır.

Asma tavan modellerinin sesi yok etme, yutma özellikleri vardır. Böylece gürültülü bir mekân yerine, ses dağılımının çok daha sağlıklı olduğu bir ortam sağlanır.

Asma tavan sistemi, büyük endüstriyel ve endüstriyel tesislerin, ticaret, sergi, eğlence Kompleksleri ve benzeri tasarımlar üzerinde çalışırken popüler bir tasarım aracıdır.